10 mai 2015, 12:37 Sănătate views 7386
10 mai 2015, 12:37 Sănătate views 7386

Amatorii de computere și mers pe jos prezintă mai puțin risc de marasm


Foto: medportal.ru 

Oamenii de știință americani au descoperit că persoanele în vîrstă care fac  exerciţii fizice şi folosesc computerul, au o memorie mai bună decît cei care nu fac, relatează "MedNovosti". Studiul lui Yonas Geda si colegilor  săi de la Clinica Mayo (Arizona) a fost publicat în Clinica Mayo Proceedings.

Studiul a cuprins 926 de persoane în vîrstă de la 70 la 93 de ani. Toți participanții la studiu au răspuns la întrebări pentru a evalua activitatea lor mentală, precum și modul de viaţă în cursul anului care a precedat ancheta.

La 20,1 % dintre participanții la studiu care nu practicau exerciţii fizice şi nu au folosit un computer, abilitățile cognitive au fost normale, în timp ce șa 37,6 % s-au dreglări cognitive moderate. Printre participanții care au folosit calculatorul şi au făcut exerciții fizice, abilitatile cognitive a 36 % au fost normale, iar dereglări au fost găsite la 18,3 %.

De asemenea s-a constatat că, chiar exercițiile fizice ușoare în îmbinare  cu utilizarea calculatorului au dat rezultate mai bune decît efortul fizic moderat sau semnificativ fără activitate intelectuală.

Cuvinte cheie:

sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
991 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bezeni, Izvoare și Scăieni. Satul Izvoare este aşezat pe rîul Căinari și este situat la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 991 de oameni. Prima mențiune a satului datează din 20 august 1588 cu denumirea de Lozeni (Lozăle).

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.