09 mai 2020, 00:01 Sănătate views 62923
09 mai 2020, 00:01 Sănătate views 62923

De ce uneori cafeaua provoacă somnolență?


Foto: malpme.ru 

Mulţi dintre noi, probabil, au observat un fapt interesant: uneori, o ceaşcă de cafea poate provoca somnolența cu toate că ar trebui să fie invers. De ce se întîmplă așa şi care este motivul acestei somnolențe?

Oamenii de știință au stabilit faptul că o ceașcă de cafea tonifică, această reacţie apare ca o consecinţă a acțiunii cofeinei. Datorită cofeinei apare vigoarea, entuziasmul, iar persoana începe să simtă o creştere a forței şi energiei, relatează malpme.ru.

Dar, dacă o ceaşcă de cafea este urmată de a doua şi a treia – va apare somnolenţa. Faptul este că această băutură contractă vasele de sînge din creier. De aceea, dacă să bei o cafea suficient de tare, dar să nu te limitezi doar la o ceaşcă, apoi ca rezultat survine somnolenţa, omul se simte distrus și fără forțe, iar energizarea așa și nu se produce.  

De regulă, în special iarna şi primăvara cafeaua tare poate provoca somnolența. Avînd în vedere acest fapt interesant, este bine ca cafeaua să fie cu lapte, limitîndu-vă la o ceaşcă.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , somn , cafea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.