02 martie 2017, 09:45 Sănătate views 12555
02 martie 2017, 09:45 Sănătate views 12555

Haine periculoase pentru sănătate

Sunt frumoase, la modă şi ne vin ca turnate. Cu toate acestea, trebuie să ştii că anumite haine şi accesorii pe care le păstrezi în garderobă îţi pot afecta sănătatea, susțin autorii articolului publicat recent în Wall Street Journal. Iată care sînt cele mai periculoase piese vestimentare pentru organism.

Blugii strîmți: din cauza faptului că sînt foarte strînşi pe corp, pantalonii cu talie joasă ţin timp îndelungat sub tensiune constantă anumite părţi ale corpului. La nivelul şoldului apar nevralgii, dureri musculare, contracturi musculare, amorţiri, senzaţie de presiune în picioare.

De asemenea, sînt afectaţi nervii locali, atît la nivelul picioarelor cît şi la nivelul coloanei lombare.

Lenjeria intimă foarte strînsă pe corp: (slip, boxeri, maiouri) favorizează infecţii urinare, micoze vaginale, cistite deoarece întreţin un mediu propice dezvoltării bacteriilor, a ciupercilor şi a altor germeni patogeni.

Tocurile înalte: sînt o veritabilă tortură dacă sînt purtate mai multe ore. Dacă sînt purtate tot timpul, pot fi şi un real pericol pentru sănătate. De la încălţăminte cu tocuri prea înalte pot apărea monturi, sunt favorizate varicele şi probleme legate de circulaţia sîngelui. De asemenea, tocurile sînt periculoase pentru articulaţii, în special genunchi, dar şi pentru coloana vertebrală, datorită poziţiei modificate a corpului.

Hainele sintetice strîmte: menţin transpiraţia la nivelul pielii prin blocarea procesului natural de evaporare. Este vorba despre rochii, tricouri, malete şi chiar ciorapi bărbăteşti. Menţinerea unui mediu umed la suprafaţa pielii duce la apariţia unor mici leziuni ale pielii prin care pătrund microbii. Hainele strîmte sintetice produc iritaţii ale pielii şi infecţii.

Sandalele cu talpă plată: sînt extrem de periculoase. Din cauza absenţei tocului, asupra tendonului lui Achile şi muşchiului gambei este exercitată o sarcină foarte mare. Primul semn că sandalele trebuie schimbate este durerea apărută în picior după două săptămâni de purtare regulată. Se recomandă sandalele cu platformă, cu toc mediu şi cu barete.

Cuvinte cheie:

pericol , haine , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.