29 ianuarie 2017, 14:00 Sănătate views 5047
Numai 28% dintre apelurile
29 ianuarie 2017, 14:00 Sănătate views 5047

Numai 28% dintre apelurile "Ambulanței" în 2016 au fost justificate

Doar 27,9% dintre apelurile Serviciului "Ambulanță", în Moldova, în anul 2016, au fost într-adevăr necesare, pentru salvarea vieților fiind nevoie de ajutor de urgență. În restul cazurilor problemele puteau fi rezolvate fără a fi nevoie de chemarea "Ambulanței".

Despre acest lucru vorbesc datele Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. De asemenea, ele arată că majoritatea cetățenilor moldoveni nu știu în ce cazuri trebuie să apeleze la 903 și cînd problema poate fi rezolvată de sine stătător ori recurgînd la ajutorul asistenței medicale primare.

De remarcat, de asemenea, faptul că în anul 2016 au fost înregistrate mai mult de 4 milioane de cazuri, cînd persoanele care au apelat la urgență, au refuzat să beneficieze de serviciile "ambulanței", sosite deja la fața locului, 995 de apeluri false și 618 de cazuri, cînd persoana care a chemat medicii era practic sănătoasă. În plus, au fost înregistrate multe cazuri, și anume, 6853 - cînd medicii, ajungînd la fața locul chemării, nu au găsit pacientul.

De asemenea, frecvent este înregistrat un comportament agresiv din partea pacienților, aceștia cerînd ca ambulanța să vină la chemare, amenințînd că apelează la mass-media, în cazul în care le este refuzată cererea.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

ambulanţa , statistica , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.