31 decembrie 2023, 12:30 Sănătate views 31709
De ce e bine să bei zeamă de varză murată după sărbători
31 decembrie 2023, 12:30 Sănătate views 31709

De ce e bine să bei zeamă de varză murată după sărbători

Zeama de varză murată e o excelentă sursă de vitamine și antioxidanți. Te detoxifică, te ajută să te refaci după mesele copioase și e un excelent leac antimahmureală. Însă beneficiile ei nu se opresc aici, scrie clickpentrufemei.ro.

Zeama de varză regenerează și dă energie

În fiecare dimineață, bea pe stomacul gol un pahar cu zeamă de varză murată (numită și moare). Conține vitamine, substanțe nutritive, cu efect de regenerare și tonifiere. Moarea este bogată și în fibre, ajutînd tranzitul intestinal. Stimulează eliminarea toxinelor din organism, ceea ce este cît se poate de indicat după mesele bogate de Sărbători.

E bună contra crampelor musculare

Dacă ai dansat pe rupte de Crăciun ori de Revelion și ai febră musculară sau crampe musculare, o gură de zeamă de varză te ajută să te refaci mai repede. La fel și dacă ai schiat la munte sau ai făcut drumeții în mini-vacanța de Sărbători.

Leac contra durerilor în gît

Ai răcit sau te chinuie durerile în gît? Moarea te ajută să te faci bine mai repede. Consumă zeamă de varză în saramură – aceasta este cea care are proprietăți curative în caz de răceli sau gripe. În plus, întărește imunitatea.

Dă gust mîncărurilor

Dacă nu îți place gustul ei, folosește zeama în preparatele tale. Poți asezona cu ea salatele și sosurile, o poți adăuga în ciorbe sau în legumele pe care le fierbi sau le gătești la cuptor. Moarea va adăuga un plus de savoare mîncărurilor.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , suc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.