30 septembrie 2019, 17:00 Sănătate views 8683
Dr. Komarovsky: 14 sfaturi pentru părinți
30 septembrie 2019, 17:00 Sănătate views 8683

Dr. Komarovsky: 14 sfaturi pentru părinți

Dr. Komarovsky, doctor în științe medicale, prezentator TV și autor al unei serii de cărți despre cum îngrijim corect copiii, este unul dintre cei mai cunoscuți și valoroși medici pediatri. Pe lîngă recomandările medicale pe care le oferă părinţilor cu referire la sănătatea celor mici, doctorul vine adesea şi cu multe sfaturi înţelepte.

Mai jos găseşti 14 afirmații ale medicului, sfaturi care au fost de folos multor mămici și tătici

1. Toți știu cum se fac copiii, doar că puțini știu ce să facă apoi cu ei.

2. Luni este ziua în care copiii se îmbolnăvesc cel mai des. Motivul e simplu! Duminică ei merg la bunici, iar dragostea față de nepoți, din păcate, se demonstrează prin cantitatea și diversitatea bucatelor.

3. Un copil fericit este cel care e sănătos, în primul rînd. După, e cel care poate citi și cînta la vioară.

4. Copilul fericit este cel al cărui părinți găsesc timp nu doar să-l iubească pe el, ci să dăruiască dragoste unul altuia.

5. La școală, dacă acele 15 minute de pauză ar fi pentru copii și nu pentru profesori, și în tot acest timp să se facă aerisirea clasei, vă asigur, numărul virușilor va scădea considerabil, respectiv, și numărul îmbolnăvirilor.

6. Ideologia scutecelor: acestea nu sînt necesare copilului, ci mamei.

7. Sănătatea copilului nu depinde în totalitate de pediatru, ci de părinți și bunici. Mama, tata, bunica, bunelu – sînt persoanele care pot contribui la îmbolnăvirea mai rară a copilului. Iar dacă se întîmplă să răcească, să influențeze însănătoșirea grabnică a micuțului.

8. La urma urmei, sarcina durează doar 9 luni. Mămici, puteți sta liniștite – elefantului (femelă) trebuie să aștepte 22 de luni.

9. Sarcina nu este o boală și nu e motiv pentru deranj. Gravida trebuie să ducă același mod de viață pe care l-a avut înainte de sarcină, doar că să pună accent pe sănătatea ei.

10. Copilul nu este dator nimănui cu nimic.

11. Atunci cînd părinții vin cu spusele „Copilul meu se îmbolnăvește des", eu vin cu replica – „Cumpărați-vă un cîine, atunci la sigur veți ieși la plimbare de două ori pe zi împreună cu copilul, măcar pentru a scoate cîinele la aer".

12. Anume așa trebuie să fie un copil – slab și activ.

13. Importantă este sănătatea și fericirea familiei. Nu-mi pot imagina momentul în care copilului meu să-i dai o ciocolată și el să n-o împartă în trei.

14. Bine de știut! Tu nu ești centrul universului. Centrul universului este familia. Oamenii buni mereu și cu toți se comportă frumos. Dăruiește vorbe, fapte, dispoziție bună. Încetează să te plîngi și să te compătimești.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

parinti , sfat , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.