10 ianuarie 2019, 04:00 Sănătate views 67911
10 ianuarie 2019, 04:00 Sănătate views 67911

Ceai pe bază de plante cu vitamine pentru creşterea hemoglobinei

Foto: ecology.md

După cum am putut observa, problema insuficienţei de hemoglobină astăzi preocupă multă lume. Aşa că am vrea să împărtăşim cu Dvs o reţetă foarte interesantă a ceaiului pe bază de plante cu vitamine, care îmbunătăţeşte sîngele, în general, şi, în special, creşte hemoglobina.

Baza ceaiului o constituie fructele măceşului. Ţineţi minte că tipurile şi soiurile de măceş sînt diferite, însă cea mai potrivită pentru ceai este planta cu fructe de formă alungită. Înainte de a face o infuzie, striviţi-le.

Componentele suplimentare cu vitamine sînt frunzele uscate de arbuşti fructiferi: coacăza neagră, zmeura, cătina, murele, etc.

De asemenea, ar fi foarte bine (însă nu este obligatoriu) să adăugaţi plante sălbatice colectate în pădure: frunze de căpşuni, de pufuliţe, flori de mierea-ursului, trifoi roşu, rădăcini de brusture, coada-calului, de păpădie, talpa gîştei, magheran, pojarniţa, fructe de păducel şi scoruş roşu.

Datorită numărului mare de componente, fiecare din ele este luată în cantităţi foarte mici. Chiar şi măceşul - doar 3-4 boabe la un termos de 1,5 litri.

În concluzie, vrem să menţionăm că vara, atunci cînd produsele alimentare şi aşa sînt foarte variate şi bogate în vitamine, puteţi  să luaţi o pauză în utilizarea acestui ceai, pentru ca organismul să nu să se deprindă cu aceleaşi ierburi.


Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

sanatate , vitamine , plante

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.