07 mai 2020, 23:00 Sănătate views 10800
6 trucuri de sanatate de prin lume adunate
Foto: vk.com
07 mai 2020, 23:00 Sănătate views 10800

6 trucuri de sanatate de prin lume adunate

Modul in care oamenii au grija de sanatatea lor reprezinta o marte parte din cultura lor. Oamenii din tari diferite pot invata obiceiuri sanatoase unii de la altii astfel incat sa traiasca o viata mult mai echilibrata. Iata 6 trucuri de sanatate de prin lume adunate.

1. Nord europenii: sauna

Saunele sunt o parte importanta a culturii tarilor nordice in care vremea este, de obicei, mai rece. In Finlanda, spre exemplu, aproape fiecare casa care se respecta are propria sauna. Este locul in care oamenii scapa de stres, se relaxeaza si chiar stau de vorba prietenii ori membrii familiei.

2. Olandezii: biciclete pretutindeni

In Olanda sunt cei mai multi proprietari de biciclete si biciclisti – 1 din 4 locuitori ajung la serviciu pedaland. In orasele mari precum Amsterdan si Haga, aproximativ 70% dintre cei care locuiesc acolo merg pe bicicleta. Mesul pe bicicleta este excelent cand vorbim de starea de sanatate ori de greutate. Studiile au aratat ca biciclistii au un risc mai mic de a suferi un atac de cord, au un nivel al colesterolului mai scazut si, in general, o conditie fizica superioara.

3. Argentina: bautura mate

In Argentina yerba mate este un stil de viata. Acest sortiment de ceai este destul de cafeinizat si are mai multe beneficii nutritionale decat ceaiul verde. Insa beneficiile sale sociale il transforma intr-un obicei bun: in Argentina, mate este o bautura care se bea alaturi de prieteni, de partenerul de viata ori cunostinte.

4. Spania si America Latina: somnul de dupa amiaza

Adultii nord americani nu dau prea multa atentie somnului de dupa amiza – insa obiceiul este comun in Spania si in alte locuri in care se vorbeste spaniola. Puiul de somn de dupa amiza ii ajuta pe oameni sa fie mai alerti si sa aiba performante mai bune. In plus, este excelent pentru a imbunatati starea de spirit, te poate ajuta sa ai o inima mai sanatoasa, sa nu iei in greutate si, in acelasi timp, te apara de diabet si depresie.

5. Thailanda: masaj in fiecare zi

Masajul in Thailanda este un stil de viata si nu un lux. Maseorii considera ca masajul este excelent din toate punctele de vedere: de la durerile fizice pana la anxietate. Si, da, te scapa si de stres.

6. India: Condimente

Despre indieni se stie ca mananca picant si diversificat. Alimentatia condimentata previne cancerul, imbunatateste tensiunea arteriala si, in plus, te ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , om , lume , Obicei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.