10 aprilie 2023, 11:30 Sănătate views 16962
Aceste alimente nu ar trebui reîncălzite după ce au fost gătite. Pot deveni toxice!
10 aprilie 2023, 11:30 Sănătate views 16962

Aceste alimente nu ar trebui reîncălzite după ce au fost gătite. Pot deveni toxice!

În weekend, multe dintre noi obişnuiesc să gătească pentru săptămâna viitoare. Însă, unele alimente, dacă sunt reîncălzite, nu doar că îşi pierd din calităţile nutriţionale, dar pot deveni şi toxice.

1. Ciupercile

Cel mai bine este să le consumi de îndată ce le-ai gătit sau dacă îţi mai rămâne o porţie pentru a doua zi, mănânc-o rece. Când sunt reîncălzite, ciupercile pot deveni periculoase pentru sistemul digestiv, întrucât apar nişte modificări în structura unor proteine din compoziţia lor.

2. Carnea de pui

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cărnii de pui, motiv pentru care este indicat să nu o consumi reîncălzită. În cazul în care nu poţi evita acest lucru, cel mai bine este să o încălzeşti la o temperatură joasă mai multe minute, decât repede dar la o temperatură ridicată.

3. Cartofii

Pe lângă faptul că îşi pierd din calităţile nutritive când sunt reîncălziţii, cartofii devin şi toxici pentru organism.

4. Spanacul

Spanacul este o legumă care conţine nitrat într-o cantitate destul de mare. Dacă este reîncălzit câteva zile la rând, spanacul devine un potenţial carcinogen, din cauză că nitratul din compoziţia lui se transformă în nitrit, o substanţă periculoasă pentru corp.

5. Sfecla roşie

La fel ca spanacul, şi sfecla roşie poate creşte riscul apariţiei cancerului, dacă este reîncălzită. Dacă vrei să reduci la minimum acest risc şi să beneficiezi de efectele pozitive ale sfeclei roşii, cel mai bine este să o consumi în stare crudă.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
2295 locuitori

Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.