30 martie 2020, 22:30 Sănătate views 36571
Numai de bine. Puterea terapeutică a sării
30 martie 2020, 22:30 Sănătate views 36571

Numai de bine. Puterea terapeutică a sării

Dacă ne-am lua numai după proverbele şi zicerile româneşti, sarea şi-a câştigat un loc de frunte în istoria noastră. Condiment necesar, uneori până la dependenţă, leac sau chiar monedă de schimb, sarea s-a dovedit indispensabilă în existenţa umană.

Componenta sa medicală fascinează însă mai mult ca orice.

Captează toxinele din mediu, tratează cu succes afecţiuni ale aparatului respirator, sau folosită inteligent, contribuie chiar la starea noastră de bine. O ţinem la loc de cinste pe masă, dă savoare tuturor mâncărurilor noastre tradiţionale, inclusiv dulciurilor. Sarea ....de salină, sarea de himalaya, sarea de mare, a educat în ultimii ani gustul şi preferinţele românilor.

Sare naturală, neprelucrată sau sare fină, iodată? Alegem tipul de sare conform unor obişnuinţe, deşi ar trebui să facem acest lucru conştient şi informat.

"Dintre toate formele, sarea cristalină pură este cea mai dezirabilă de consumat(...). În forma naturală este cel mai de dorit a fi consumată sarea", susţine Camelia Rusu, medic de familie şi nutriţionist.

Bronşitele, rinitele, alergiile de sezon, amigdalele, polipii, astmul sunt afecţiuni care se tratează şi chiar se vindecă în mediul salin, prin expunere repetată.

Sarea face minuni şi pentru relaxare. Magneziu din structura sa ajută la calmarea din sistemul nervos.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

tratament , sanatate , oameni , sare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.