03 octombrie 2019, 17:00 Sănătate views 9984
Studiu. Alcoolul te ucide mai repede ca marijuana
03 octombrie 2019, 17:00 Sănătate views 9984

Studiu. Alcoolul te ucide mai repede ca marijuana

Un studiu publicat în Scientific Reports arată că marijuana este mai puţin periculoasă ca alcoolul.

Acest studiu a analizat cât de riscante sunt şapte substanţe legale şi ilegale, comparând doza necesară pentru a ucide pe cineva cu cantitatea ingerată în medie de un consumator.

Acest studiu a relevat că alcoolul este cel mai riscant, având cea mai mică diferenţă între cât se bea în mod normal şi doza mortală. Marijuana a fost drogul inclus în categoria "risc redus", fiind de 114 ori mai puţin periculoasă decât alcoolul, scrie Raw Story.

Celelalte droguri analizate în studiu sunt, în ordine descrescătoare a pericolului, heroina, cocaina, tutunul, ecstasy şi metamfetamina.

Potrivit unui raport din 1988 al Drug Enforcement Administration, e nevoie de "20.000 până la 40.000 de ori mai multă marijuana decât este conţinută într-o ţigaretă" pentru a omorî un om. Comparativ, e nevoie de doar 15 shot-uri de tărie în decurs de trei - patru ore pentru a ucide un bărbat de 72 de kilograme.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

studiu , alcool , droguri , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
5000 locuitori

Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.