07 decembrie 2020, 14:00 Sănătate views 18804
Un pahar de vin e la fel de nociv ca 3 shoturi cu vodcă
Foto: sanatate.bzi.ro
07 decembrie 2020, 14:00 Sănătate views 18804

Un pahar de vin e la fel de nociv ca 3 shoturi cu vodcă

Încă un mit spulberat! Dacă pînă acum se spunea că un pahar de vin nu face rău nimănui, preşedintele serviciului de sănătate din Marea Britanie contrazice afirmaţia şi atrage atenţia asupra pericolelor pe care le prezintă licoarea lui Bachus.

Alcoolul devine un "ucigaş tăcut", susţine Duncan Selbie, preşedintele National Health Security, avertizând că un pahar de vin are acelaşi efect ca trei shoturi de vodcă, fiind la fel de nociv pentru ficat. Duncan precizează că numărul deceselor din pricina bolilor cauzate de consumul de alcool a crescut cu 500%, din anii 1970 şi până acum. În mod deosebit, el atrage atenţia asupra bolilor de ficat, numindu-le "ucigaşi tăcuţi" şi adăugând că 75% din cazurile de ciroză sunt diagnosticate după ce suferindul este spitalizat şi nu se mai poate face nimic pentru a fi salvat.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

vin , sanatate , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1671 locuitori

Cajba este un sat şi comună din raionul Glodeni. Cajba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1671 de oameni. Satul Cajba a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.