08 noiembrie 2023, 14:30 Sănătate views 14753
Un obicei pe care îl avem dimineaţa ne poate afecta sănătatea
Foto: gandul.info
08 noiembrie 2023, 14:30 Sănătate views 14753

Un obicei pe care îl avem dimineaţa ne poate afecta sănătatea

Mulţi dintre noi facem acest lucru în fiecare dimineaţă, înainte să ne ridicăm din pat. Pe termen lung, obiceiul ne poate dăuna sănătăţii.

Mulţi dintre noi ne întindem dimineaţa, înainte de a ne ridica din pat, pentru a ne trezi. Pe termen lung, acest obicei plăcut poate deveni periculos pentru organism pentru că ne solicită prea mult coloana vertebrală, explică specialiştii.

În timpul nopţii la nivelul vertebrelor se exercită o anumită presiune, iar întinsul corpului de dimineaţă stând în pat creşte această presiune.

Ideal este să ne întindem după ce ne ridicăm din pat şi petrecem câteva minute având diverse activităţi, ne spălăm pe dinţi sau ne facem o cafea.

Dacă respecţi acest sfat poţi obţine diverse beneficii de pe urma obiceiului de dimineaţă. Vei observa o creştere a flexibilităţii şi a coordonării, o îmbunătăţire a circulaţiei sângelui, o îmbunătăţire a posturii şi o senzaţie de relaxare a muşchilor încordaţi care însoţesc stresul.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

om , Obicei , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.