20 februarie 2020, 10:00 Sport views 3084
Atleta moldoveană a devenit campioană balcanică
20 februarie 2020, 10:00 Sport views 3084

Atleta moldoveană a devenit campioană balcanică

Atleta moldoveană Dimitriana Surdu a devenit la Istanbul (Turcia) campioană balcanică la aruncarea greutății, au informat miercuri surse din cadrul federației naționale de profil.

Ea a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere fixînd în cea mai bună tentativă a sa 18,11 metri. Discipola antrenorului Vadim Hranovschi este calificată la Jocurile Olimpice din vara anului curent de la Tokyo (Japonia), studentă la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, transmite NOI.md cu referire la MOLDPRES.

Și alți atleți moldoveni au luat un start bun în noul sezon sportiv. La primul mare concurs internaţional oficial în sală, campionatul balcanic pentru juniori Under-20, desfășurat pe 9 februarie, de asemenea la Istanbul, cu participarea reprezentanților a 21 de țări din sud-estul Europei, Nina Căpățînă s-a clasat pe locul trei. Tînăra performeră este elevă la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și este antrenată de același tehnician, Vadim Hranovschi. Un alt elev al acestei instituții, Adrian Iordan s-a clasat pe locul trei la cursa de alergări pe distanța de 800 metri cu rezultatul un minut și 54,99 secunde.

Următorul mare concurs la care vor participa atleţii moldoveni este Cupa Europei la aruncări, programat în orașul Leiria (Portugalia). Aici vor concura cei mai buni aruncători din țară: Zalina Petrivskaya-Marghiev, Serghei Marghiev, ambii la aruncarea ciocanului, Dimitrana Surdu (greutate), Adrian Mardare (aruncarea suliței).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , campion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
197 locuitori

Anini este un sat din cadrul comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Anini a fost întemeiat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.