17 decembrie 2019, 12:30 Sport views 3841
Un fotbalist moldovean a înscris 2 goluri în campionatul Olandei
17 decembrie 2019, 12:30 Sport views 3841

Un fotbalist moldovean a înscris 2 goluri în campionatul Olandei

Fotbalistul moldovean Vitalie Damaşcan (20 de ani) a înscris două goluri pentru echipa Fortuna Sittard în meciul disputat pe teren propriu cu formația Waalwijk în etapa a 17-ea a campionatului Olandei, relatează MOLDPRES.

El s-a remarcat în ultimul minut al primei reprize la scorul 1-2 și în minutul 58 cînd a înscris golul victoriei echipei sale (3-2), fiind apoi înlocuit cu aproximativ 20 minute pînă la fluierul final. Compatriotul Vasile Koșelev, portar la Sittard, a jucat tot meciul.

"Sînt realmente fericit. Este un succes important pentru noi", a declarat Vitalie Damașcan pentru un post de televiziune olandez. El a marcat deja cinci goluri pentru Fortuna.

Vitalie Damașcan este împrumutat de la echipa italiană Torino FC pentru care a semnat un contract pe un termen de doi ani și jumătate în 2018. Fotbalistul este originar din Soroca. Primul său antrenor a fost Iurie Bacinin din localitate. În 2017 a fost desemnat la "Gala laureaților fotbalului moldovenesc" cel mai bun atacant și a devenit posesor a încă două trofee - cel mai bun golgheter și cel mai bun tînăr jucător. Tînărul performer are în palmares cu Sheriff două titluri de campion național (2016/2017, 2017) și deținător al Cupei Moldovei (2017). Pentru Sheriff a marcat 31 de goluri. Jucătorul și-a început cariera la Zimbru pentru care a evoluat în anii 2015-2017. Pentru echipa secundă și cea de bază a disputat în perioada respectivă 50 de meciuri și a marcat 24 de goluri.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , fotbal , Olanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.