25 septembrie 2019, 12:00 Sport views 4255
Voluntarii „Voievod” i-au învățat pe danezi să joace pe ritmuri moldovenești (Foto)
25 septembrie 2019, 12:00 Sport views 4255

Voluntarii „Voievod” i-au învățat pe danezi să joace pe ritmuri moldovenești (Foto)

În perioada 17-21 septembrie, delegația din Republica Moldova formată din voluntarii Mişcării Naționale „Voievod", YMCA şi cei ai Federației „Voievod" au efectuat o vizită de studiu în Danemarca, în cadrul organizatiilor YMCA şi Y's Mens Danemarca.

Astfel, pe parcursul a 4 zile, moldovenii au avut parte de vizite la oficiile YMCA în orașul Arhus, sălile de activități Y's Mens în comunele Kjellerup şi Silkeborg, fiind familiarizați cu metodele lor de lucru.

De asemenea, grupului i-a fost organizată o vizită la centrul de plasament pentru bătrîni, care nu au rude şi nu sînt în stare să trăiască de sine stătător.

În cadrul vizitei într-una din școlile YMCA, delegația din Moldova a oferit master-classuri de dansuri populare moldoveneşti, aerobică şi arte marțiale în stil Voievod.

Grupul din Moldova a avut parte de asemenea de un program turistic, vizitînd oraşul Arhus şi castelul de vară al Reginei Margareta din Arhus. De asemenea, participanții la vizita de studiu au vizitat oraşul Silkeborg, o fermă modernă de vaci, dar şi litoralul Mării Nordului.

„Am remarcat curățenia deosebită, spiritul creştin a societății, simțul echității reale în societate", au menționat voluntarii „Voievod" la finalul vizitei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , sport , Danemarca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
728 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Bălăneşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Nisporeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.