17 septembrie 2019, 16:30 Sport views 6072
Echipa de juniori din Moldova a adus opt medalii de la Campionatul Mondial de „Dragon Boat” (Foto)
17 septembrie 2019, 16:30 Sport views 6072

Echipa de juniori din Moldova a adus opt medalii de la Campionatul Mondial de „Dragon Boat” (Foto)

Echipa de juniori a Republicii Moldova a cucerit patru medalii de aur, trei de argint și una de bronz la Campionatul Mondial de Dragon Boat, care a avut loc în perioada 12-15 septembrie, la Kiev.

Republica Moldova a fost reprezentată de către echipa „Vulturii" din Drochia, compusă din 15 sportivi din diverse localități: Drochia, Orhei, Bălți și Chișinău.

Echipa de juniori a țării noastre a participat la competițiile pe distanțe de 200, 500 și 2000 de metri, în toate trei categorii: men, women și mixted.

Campionatul a adunat participanți din 15 țări printre care: Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Belarus, China și Hong Kong.

În luna iulie a acestui an, echipa Moldovei a participat și la Campionatul Europei, care a avut loc la Moscova, și a adus acasă 12 medalii de argint și două medalii de bronz.

Dragon Boat este un tip de sport relativ nou în Republica Moldova, acesta este practicat în țara noastră de doar cinci ani. Chiar și așa, echipa noastră de juniori este unul dintre lideri la nivel european și chiar mondial, spun reprezentanții Federației de Dragon Boat din Moldova. Acest tip de sport nu este deocamdată susținut de stat.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

sport , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
640 locuitori

Morenii Vechi este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 640 de oameni. Satul Morenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.