13 septembrie 2019, 12:30 Sport views 4527
Pugiliștii moldoveni pe piedestalul de onoare al Campionatului Europei (Foto)
13 septembrie 2019, 12:30 Sport views 4527

Pugiliștii moldoveni pe piedestalul de onoare al Campionatului Europei (Foto)

La Campionatul Europei printre tineri, care s-a desfășurat în capitala Bulgariei Sofia, au participat 213 flăcăi și 126 fete din 37 țări ale Europei. Doi dintre boxerii noștri au obținut medalii de argint și de bronz, alți patru au ocupat locurile cinci.

Tiraspoleanul Vladislav Gudzi, în categoria de greutate 64 kg a ieșit în finala campionatului, unde a cedat în fața rusului Ilia Șachirov și a luat medalia de argint. Pe parcurs, el l-a învins pe lituanianul Ericas Laurikietis, finlandezul Geri Niemeldinen și turcul Mehmed Aidemir. Concitadina sa daria Cozorez a învins-o pe unguroaica Barbara major, dar a pierdut în fața turcoaicei Saghit Elanur, și s-a ridicat pe treapta a treia a piedestalului de onoare, cu medalia de bronz în categoria 81 kg.

Chișinăuianul Marcel Nistreanu (69kg) l-a învins pe spaniolul Reduan Așain Lemsaian, slovacul Gal Sepik, însă în sferturile de finală a pierdut în fața israelianului Daniel Iliușonoc, are locul cinci. La un pas de piedestalul de onoare s-au oprit și au ocupat locurile cinci bălțeanul Vitalie Prisăcaru (56 kg), tiraspoleanul Daniil Slepoi (52 kg) și Adrian Bucșa (60kg) din Hîncești. Vitalie l-a bătut pe belarusul Stanislav Carancov, dar a pierdut în fața francezului Selim Buait. Daniel l-a învins pe polonezul Dominic Blezien Gabriel, dar a cedat în fața ungurului Zuro Zolt. După victoria asupra slovacului Petric Nejc, Adrian a cedat în fața belarusului Dmitrii Balcov.

Valeriu Răzmerița (75kg) din Grimăncăuți l-a învins, la stadiul prealabil, pe azerbaidjanul Igori Platonov, însă în lupta pentru sferturile de finală nu l-a putut învinge pe galezul Bevan Taylor.

Sursa: boxing.md

Cuvinte cheie:

Campionat , box , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Codrenii Noi este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 719 locuitori. Satul Codrenii Noi a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.