29 august 2019, 12:00 Sport views 3336
Pugiliştii moldoveni vor boxa la Campionatele Mondiale de seniori
29 august 2019, 12:00 Sport views 3336

Pugiliştii moldoveni vor boxa la Campionatele Mondiale de seniori

A fost stabilită componenţa lotului naţional de box înaintea Campionatelor Mondiale de seniori. Competiţiile vor avea loc în Federaţia Rusă, la Ekaterinburg, între 7 şi 21 septembrie.

Acolo, Republica Moldova va fi reprezentată de 5 pugilişti. Este vorba despre Dorin şi Nicolae Bucşă, Alexandru Paraschiv, Andrei Vremea şi Andrei Chiriacov. Lotul național moldovenesc este unul extrem de tînăr.

Boxeri autohtoni precum Dumitru Galagoţ, Alexei Zavatin sau Vasile Belous, nu s-au prezentat la cantonamentul de preselecţie al lotului naţional. Ei s-au declarat în dezacord cu demiterea antrenorului lor Petru Caduc din funcţia de selecţioner.

După demiterea lui Petru Caduc din funcție, la cîrma lotului naţional a venit Igor Untilă: "Lotul naţional nu este Igor Untilă şi nu este un alt nume. Noi sîntem puşi. Adică, eu sînt pus pe o perioadă oarecare. Lotul naţional reprezintă federaţia şi Republica Moldova. Noi trebuie să dezvoltăm valorile naţionale".

Luna viitoare pugiliştii noştri vor susţine un alt test dur. 7 sportivi vor concura la Campionatele Europene pentru tineret sub 21 de ani.

Acestea se vor desfăşura în capitala Bulgariei, la Sofia, între 2 și 11 septembrie.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

box , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.