26 iulie 2019, 11:25 Sport views 3738
Moldoveanul de la Tineretul European de Iarnă vrea să ajungă la Olimpiadă
26 iulie 2019, 11:25 Sport views 3738

Moldoveanul de la Tineretul European de Iarnă vrea să ajungă la Olimpiadă

Și singurul moldovean de la Tineretul European de Iarnă vrea să ajungă la Olimpiadă. Lilian Bînzari se antrenează la cea mai prestigioasă școală de patinaj artistic din lume, alături de vedeta Rusiei, Evghenia Medvedeva. Cei doi sînt prieteni.

Lilian Bînzari are 15 ani și stă singur în Canada. Părinții au vîndut apartamentul ca să-l trimită la cea mai bună școală de patinaj artistic din lume. A fost singurul sportiv din Republica Moldova la Tineretul European de Iarnă, unde a ajuns în top zece.

La Toronto e coleg cu rusoaica Medvedeva. La 19 ani, Evghenia este o legendă a patinajului artistic. Sportiva e ca o soră mai mare pentru Lilian. Sînt mereu împreună. Ultima lor poză pe Instagram are peste o mie de like-uri.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1625
Populația:
1462 locuitori

Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.