12 decembrie 2018, 15:50 Sport views 12013
Rusia va ajuta Moldova să dezvolte hipismul
12 decembrie 2018, 15:50 Sport views 12013

Rusia va ajuta Moldova să dezvolte hipismul

Moldova şi Rusia vor dezvolta împreună hipismul.

În acest context, a fost semnat Acordul privind cooperarea între federațiile de hipism din Moldova și Rusia, care are menirea să fie un pas important în dezvoltarea sportului ecvestru în cele două țări.

Potrivit presei rusești, semnarea acestui document a reprezentat unul din primii pași de sprijinire a tuturor tipurilor de schimburi culturale și umanitare între popoarele celor două țări, dat fiind că 2019 va fi anul Moldovei în Rusia, iar anul 2020 va fi declarat anul Rusiei în Moldova.

Obiectivele centrale ale federațiilor de hipism în cadrul acordului încheiat vor viza: popularizarea hipismului în rîndul copiilor, adolescenţilor, tinerilor și altor grupuri ale populației; dezvoltarea și implementarea programelor-țintă bilaterale pe termen lung pentru dezvoltarea hipismului, implicarea în aceste activităţi a autorităţilor guvernamentale, a investitorilor și a sponsorilor; perfecţionarea hipismului în cele două ţări, pregătirea unei rezerve sportive, creşterea performantelor sportivilor atît la nivel naţional cît si internaţional.

Pentru dezvoltarea și desfășurarea activităților comune în domeniul hipismului va fi constituit un Comitet bilateral.

„Îmi pare foarte bine că ideile noastre sînt împărtășite de Federația de Hipism din Republica Moldova. pentru anul viitor planificăm cîteva evenimente comune interesante", a declarat Marina Secina, președintele FHFR.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , hipism , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.