28 septembrie 2018, 12:56 Sport views 10461
Diplomă de gradul I pentru luptătoarea Anastasia Nichita
28 septembrie 2018, 12:56 Sport views 10461

Diplomă de gradul I pentru luptătoarea Anastasia Nichita

Proaspăta campioană mondială la lupte, Anastasia Nichita, continuă să culeagă laude pentru prestațiile sale deosebite. Sportiva, medaliată recent cu aur la Campionatele Mondiale la tineret, a fost premiată de Guvern cu diplomă de gradul I.

Cu alte premii au fost răsplătiţi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi ceilalţi medaliaţi cu bronz la Mondialele de tineret, Nicolae Grahmez, Vasile Diacon şi Samhan Jabrailov.

Anastasia Nichita are un an de vis. În ultimele patru luni ea a cîştigat medalii la competiţii importante. Pe lîngă "aurul" de la Mondiale, sportiva originară din Străşeni a mai cucerit în luna august medalia de aur la Campionatul European sub 20 de ani iar la Europenele sub 23 de ani s-a clasat pe treapta a doua a podiumului.

Pentru performanţele obţinute, Nichita va încasa din partea statului 78.500 de lei la finalul anului. De aceeaşi sumă va beneficia şi antrenorului sportivei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

diploma , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1703
Populația:
1060 locuitori

Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.