03 iulie 2018, 14:45 Sport views 9636
Radu Albot a făcut furori la Wimbledon
03 iulie 2018, 14:45 Sport views 9636

Radu Albot a făcut furori la Wimbledon

Cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile, Radu Albot, a făcut furori în prima zi la Wimbledon, acolo unde se desfășoară cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Albot îl ține în șah pe nr. 12 ATP, Pablo Carreno Busta. Partida dintre cei doi a ajuns în setul cinci și s-a terminat tîrziu în noapte, cu un fragil avantaj de partea jucătorului nostru.

Primul set a fost adjudecat de spaniolul Pablo Carreno Busta cu scorul de 6-3. Se părea că jucătorul care a ajuns pînă în runda a patra la Australian Open va avea un meci facil în fața lui Albot, nr. 92 în clasamentul ATP. Nu a fost să fie, pentru că Radu s-a impus cu 6-0 în setul secund, fără ca spaniolul să ofere o replică demnă.

Setul trei a fost echilibrat și s-a ajuns la tie-break. Jucătorul nostru a pierdut la mustață, 7-5.

Pierderea setului trei nu l-a dezechilibrat pe Radu Albot, care și-a continuat evoluția bună. Astfel, acesta s-a impus în setul patru cu 6-2.

Seara tîrziu, cînd mingea abia mai putea fi văzută, s-a intrat în setul decisiv. Radu Albot a cîștigat un serviciu al adversarului și conducea cu 3-1. În acel moment, arbitrul a decis să suspende partida, pentru că era prea întuneric.

Partida dintre Radu Albot, aflat într-o formă extraordinară, și Pablo Carreno Busta va fi reluată astăzi.

Jucătorul care va învinge va cîștiga circa 80 de mii de euro și puncte importante în clasamentul ATP.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

Radu Albot , tenis , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.