22 iunie 2018, 12:21 Sport views 10471
Moldova își exprimă susținerea pentru CMF 2018 printr-un clip video inedit (Video)
22 iunie 2018, 12:21 Sport views 10471

Moldova își exprimă susținerea pentru CMF 2018 printr-un clip video inedit (Video)

Republica Moldova s-a alăturat inițiativei regiunii Karelia de organizare a unui flashmob atît la nivelul întregii Rusii, dar și la nivel international, prin care este susținută desfășurarea Cupei Mondiale FIFA 2018 din Rusia.

Drept urmare, la inițiativa consilierului prezidențial în domeniul relațiilor cu diaspora, Cristina Buga, mai mulți tineri, printre care și activiști ai Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", au participat la filmările unui spot video, în care aceștia apar îmbrăcați în haine naționale pe fundalul monumentelor simbol ale orașului Chișinău. Ei bat mingea, predînd eștafeta unul de la altul, gest prin care încearcă să promoveze nu doar sportul la nivel global, dar și imaginea țării.

Prin această inițiativă, fiecare oraș are o ocazie unică de a se manifesta, de a relata despre regiunea sa și a trimite un „VIDEO-PAS" fotbalistic în cele 11 orașe organizatoare ale Campionatului Mondial și în regiunile care nu găzduiesc Campionatul.

Și Republica Moldova s-a alăturat acestei inițiative, reușind într-un timp record (două ore) să filmeze un material video. Acesta a fost trimis organizatorilor, care ulterior urmează să realizeze un clip video ce va fi promovat la mai multe televiziuni din regiunea Karelia.

Primul oraș care a preluat inițiativa a fost Petrozavodsk.

Inițiatorul și organizatorul primei pase video este organizația non-profit autonomă «Спортивная инициатива».

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sport , CM-2018 , videoclip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.