16 octombrie 2017, 14:15 Sport views 5354
Pregătirile lui “Voievod” de Campionatul Mondial sînt în plină desfăşurare (Foto, Video)
16 octombrie 2017, 14:15 Sport views 5354

Pregătirile lui “Voievod” de Campionatul Mondial sînt în plină desfăşurare (Foto, Video)

Patru sportivi vor reprezenta Moldova şi Federaţia de Luptă Naţională "Voievod" la Campionatul Mondial la Arte Marțiale Mixte.

Competițiile vor avea loc în perioada 25-30 octombrie în orașul Carrara, de pe malul Mării Ligurice din Italia. În cadrul lor onoarea Moldovei va fi apărată de patru sportivi din Federaţia "Voievod", doi dintre care au fost deja campioni mondiali. Etapa finală a pregătirii luptătorilor a fost urmărită de grupul de filmare al portalului NOI.md.

Pregătirile către Campionatul Mondial la Arte Marțiale Mixte (The Unified Martial Arts World Championships) s-au desfăşurat pentru luptătorii din „Voievod" în mod tradiţional şi intens. În afară de antrenamentele zilnice, care au loc în sala sportivă a Liceului teoretic "Ion Luca Caragiale" din Orhei, sportivii s-au deplasat şi la cantonamente internationale. Cea mai memorabilă pentru echipă, potrivit spuselor vicepreşedintelui Federaţiei "Voievod", Oleg Sclifos, a fost deplasarea într-o regiune montană, unde, timp de patru zile, luptătorii au efectuat antrenamente și sparring-uri în condiții de aer rarefiat și presiune atmosferică scăzută.

La Campionatul Mondial vor evolua patru luptători din Moldova, doi dintre care au fost campioni mondiali în categoriile lor de greutate. După cum a relatat Oleg Sclifos în interviul pentru NOI.md, "posibilităţile modeste nu ne-au permis să delegăm la turneu un număr mai mare de sportivi". "Concurenţa la campionat va fi foarte mare. De aceea, noi am început pregătirile practic a doua zi după revenirea de la turneul precedent. Cea mai intensă a fost, fireşte, etapa finală a pregătirilor. În timpul ei s-a confirmat nivelul înalt al pregătirii tuturor luptătorilor nostri şi, în primul rind, al acelora, care vor pleca în Italia. Federaţia "Voievod" este mîndră că Moldova are sportivi atît de talentaţi şi profesionişti, care sînt în stare să reprezinte cu demnitate Patria lor la Campionatul Mondial", a menţionat vicepreşedintele Federaţiei "Voievod".

Despre starea lor de spirit au relatat pentru NOI.md chiar sportivii, care se pregătesc de plecare la competiţţile de talie mondială. Nicolae Deleu şi Dumitru Ostrovan au fost deja campioni mondiali, dar sînt ferm decişi să confirme măiestria lor înaltă. La rîndul lor, Ian Bîrnat şi Vasile Zbîrnea, de-abia se pregătesc să cucerească culmile mondiale. "Eu am cîştigat medalia de aur a Campionatului Mondial în anul 2015, iar cu un an în urmă m-am calificat în finală. M-am pregătit intens tot anul de turneu, pentru a repeta performanţa de acum doi ani. Sînt sigur că, cu suportul antrenorilor şi al rudelor, voi reuşi să fac aceasta şi să revin acasă cu medalia de aur", a relatat Nicolae Deleu.

Precizăm că Federaţia de Luptă Naţională "Voievod" deleghează luptători la Campionatul Mondial la Arte Marțiale Mixte al treilea an consecutiv. Competiţiile, care au avut loc în toamna anului 2016, au adus la activ sportivilor moldoveni două medalii de aur. La turneu vor participa 8 mii de luptători din 140 de ţări ale lumii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Campionat , sport , Voievod

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.