26 noiembrie 2015, 11:20 Sport views 8761
Luptătorii moldoveni au adus din România două centuri de campion și 18 medalii (Foto, Video)
26 noiembrie 2015, 11:20 Sport views 8761

Luptătorii moldoveni au adus din România două centuri de campion și 18 medalii (Foto, Video)

Luptătorii Federației „Voievod" au adus două centuri de campion și 18 medalii de valoare diferită de la Cupa Mondială de Arte Marțiale, care a avut loc la București. Aceasta este deja a doua performanță internațională a luptătorilor moldoveni în luna noiembrie, transmite NOI.md.

Nicolae Pascaru, președintele Federației „Voievod", a dat o înaltă apreciere evoluției luptătorilor moldoveni la Cupa Mondială de Arte Marțiale, desfășurată la București la 21-22 noiembrie. În cadrul unei conferințe de presă el a menționat că „sportivii noștri au participat la aceste competiții deja a doua oară și, conștientizînd specificul Cupei Mondiale, au reușit să se pregătească temeinic". Potrivit lui, concurenți ai luptărilor Federației „Voievod" au fost sportivi din România, Ucraina, Ungaria, Bulgaria și alte țări.

În lupte acerbe sportivii noștri au cîștigat opt medalii de aur, patru de argint, șase de bronz și două centuri de campion. Deținători ai medaliilor de aur au devenit Marius Coval, Marin Vetrilă, Daniel Bădicean, Dumitru Sevastian și Mihaela Șolcan. „Argintul" le-a revenit sportivilor Marin Vetrilă, Marian Muțurca, Marcel Stepuleac și Valentin Pascal. „Bronzul" l-au cîștigat Bogdan Bucliș, Denis Bulat, Dumitru Ostrovan, Adrian Topală, Vadim Dodon și Alexandru Sevastian. De menționat că trei dintre sportivii noștri – Marin Vetrilă, Valentin Pascal și Alexandru Sevastian – au cîștigat cîte două medalii.

Oleg Sclifos, vicepreședintele Federației „Voievod" și antrenorul principal al selecționatei noastre, a specificat importanța participării sportivilor moldoveni la competiții de atare nivel. „Avem luptători talentați, care reprezintă cu mîndrie țara noastră peste hotare. Spre exemplu, Valentin Pascal, care a cîștigat centura de campion. În afară de aceasta, el a participat la competițiile unui gen de luptă neobișnuit pentru noi – „grappling" - și imediat s-a situat pe locul doi. A doua centură de campion a cîștigat-o Marat Sedîh în categoria de greutate de pînă 70 kg", a specificat Sclifos.

Printre cîștigători se numără și o fată – Mihaela Șolcan, care a cîștigat medalia de aur la categoria de greutate sub 65 kg. Oleg Sclifos, explicînd de ce în selecționata noastră sînt atît de puține fete, a spus că „puține dintre fete se decid să practice serios luptele". „Mihaela este luptătorul nostru unicat. Deși este o fată gingașă, ea îi depășește pe mulți sportivi și evoluează la un nivel foarte înalt", a lăudat-o antrenorul pe Mihaela.

În final Nicolae Pascaru a relatat despre planurile echipei. Deja la 5-6 decembrie, în Polonia se va disputa Cupa Europei la Arte Marțiale, unde Federația „Voievod" va fi reprezentată de luptătorul Nicolae Garbuz în categoria de greutate peste 85 kg. Anul calendaristic pentru sportivii noștri se va finaliza cu Campionatul Moldovei la Lupte Naționale „Voievod", care va avea loc la 12 decembrie.

Anterior, în noiembrie, luptătorii Federației „Voievod" au adus patru medalii de la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte, care a avut loc în Spania. Atunci trofeele selecționatei „Voievod" s-au completat cu o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , Campionat , medalie , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.