15 iunie 2015, 16:20 Sport views 8236
Gala profesionistă V-1 «Voievod» 2015 (FOTO)
Foto: noi.md
15 iunie 2015, 16:20 Sport views 8236

Gala profesionistă V-1 «Voievod» 2015 (FOTO)

În cel mai modern local sportiv din Moldova, și anume în sala sportivă a Complexului Sportiv „Futsal Arena FMF" din com. Ciorescu, s-a desfășurat ediția-3 a Galei Profesioniste V-1 «VOIEVOD» 2015, cu participarea sportivilor profesioniști ai Federaţiei «VOIEVOD». Turneul de rating a fost denumit „V-1", pentru a sublinia versiunea avansată a stilului de luptă națională „Voievod".

Startul galei a fost dat de către oaspetele de onoare, mecenatul Federaţiei, preşedintele concernului „DAAC Hermes", Vasili Chirtoca (5 Dan Voievod), care este maestru în sport la Box, de 20 de ani conduce Federaţia Naţională de Box şi promovează modul de viaţă sănătos, acordă susţinerea necesară organizaţiilor sportive din Moldova.

Competiţia a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova.

În ring au urcat 30 de sportivi din Moldova. Sportivii au arătat un adevărat spectacol în ring, demonstrînd tehnici excelente de luptă, în prezența a circa 1000 de spectatori.

Cele mai spectaculoase evoluții le-au avut Cernat Vladimir (Ciorescu) vs Andrei Carauș (Donduşeni), Bădicean Daniel (Ciorescu) vs Evgheni Lupan (Rîbnița), Valeriu Zotea (Ciorescu) vs Nicolae Godorogea (Anenii Noi), Marat Sedîh (Rîbnița) vs Nicolae Cebotari (Căuşeni), Maxim Gorca (Ciorescu) vs Constantin Mutaf (Leova) și David Postica (Ciorescu) vs Sebastian Levinţa (Orhei).

Aceste lupte a atras interesul sportivilor, antrenorilor şi simplilor amatori ai artelor marţiale.

Gala Profesionistă a fost cîştigată de echipa gazdă a Clubului Voievod "KING-RING", fiind condusă de antrenorul Alexandru Sevastian (2 Dan Voievod), care per total a bifat cele mai multe victorii în finale. Pe locul doi s-a clasat lotul Clubului „Voievod" din Rîbnița, condus de Serghei Corovai (5 Dan Voievod, antrenor emerit al Republicii Moldova), și al treilea loc a revenit Clubului „Voievod" din Leova, antrenat de Andrei Starciuc (1 Dan Voievod).

Desfăşurarea Galei Profesioniste V-1 «VOIEVOD» 2015 este apreciată de organizatorul evenimentului, preşedintele Federaţiei, Nicolae Pascaru, ca una de succes.

De menționat că scopul principal a evenimentului a fost selectarea lotului naţional pentru participarea, în luna noiembrie, la Campionatul Mondial din Spania.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.