11 iunie 2015, 15:33 Sport views 6772
Tenismanul Maxim Dubarenco nu va putea juca în Davis Cup
Foto: eurosport.ru
11 iunie 2015, 15:33 Sport views 6772

Tenismanul Maxim Dubarenco nu va putea juca în Davis Cup

Federația Internațională de Tenis (ITF) a interzis evoluția lui Maxim Dubarenco pentru naționala Belarusului. Așa cum sportivul a părăsit Republica Moldova și i s-a interzis să joace pentru Belarus, tenismanul nu va reprezenta nici o țară în cadrul celebrei competiții mondiale Davis Cup, informează NOI.md.

Dubarenco a evoluat pentru naționla Moldovei de tenis în 17 meciuri internaționale, atît la simplu, cît și la dublu, ultima sa evoluție fiind aproximativ un an în urmă. În prezent acesta a rămas și fără națională, refuzînd puțin mai devreme să evolueze pentru țara sa de baștină.

Conform legii eligibilității, pentru Davis Cup și Fed Cup, lege care restricționează participarea unui sportiv în cadrul acestor competiții mai mult decît pentru o singură națională, lege elaborată și aprobată de Adunarea Generală ITF în septembrie 2014 și intrată în vigoare pe 1 ianuarie 2015, Maxim Dubareno nu are dreptul să reprezinte Belarusul.

Decizia comitetului de rigoare a fost luată pe 30 mai la Paris, drept răspuns la cererea din partea Federației Belaruse de Tenis, depuse în acest sens la ITF.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Cupa Davis , tenis , sport , moldovenii , jocuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.