20 septembrie 2015, 14:30 Caleidoscop views 74298
20 septembrie 2015, 14:30 Caleidoscop views 74298

A pus o icoană cu Iisus într-un stup de albine şi a rămas uimit cînd l-a deschis

Foto: financiarul.ro

În regiunea Kapandriti, din preajma Atenei, se petrece un lucru minunat. În urmă cu zece ani, un evlavios apicultor, pe nume Isidor Ţiminis, s-a gîndit să introducă într-unul din stupii săi o icoană cu Răstignirea Domnului.

Deschizînd stupul, la puţin timp după aceea, a constatat cu uimire că albinele au arătat respect şi evlavie faţă de icoană, pe care au "brodat-o" cu ceară, lăsînd neacoperite chipul şi trupul Domnului, scrie financiarul.ro.

De atunci, în fiecare primăvară, acesta introduce în stupii săi icoane cu Mîntuitorul, cu Maica Domnului sau cu sfinţi, iar rezultatul este mereu acelaşi. Cîndva i s-a dus o piesă lucrată manual, la o mănăstire de maici, reprezentînd dealul Golgotei cu cele trei cruci. Albinele au "brodat" cu ceară întreaga suprafaţă a compoziţiei, lăsînd a se percepe clar crucea Mîntuitorului şi cea a tîlharului din dreapta Sa, în timp ce crucea tîlharului din stînga au acoperit-o cu un strat gros de ceară.

Ultima dată i s-a adus o icoană a Sfîntului Întîi Mare Mucenic şi Arhidiacon Ştefan. Albinele au înveşmîntat întreaga icoană în ceară, lăsînd neacoperite chipul şi trupul Sfîntului.

 

 

Sursa: www.financiarul.ro

Cuvinte cheie:

icoana , insecta , religie

Comentarii

 (2)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.