13 septembrie 2021, 11:00 Caleidoscop views 19595
13 septembrie 2021, 11:00 Caleidoscop views 19595

Studiu: Jumătatea ideală trebuie căutată după miros


Foto: topnews.ru

Conform unui studiu recent, mirosul poate influenţa alegerile pe care bărbaţii şi femeile le fac în momentul în care trebuie să îşi aleagă partenerii. Partenerii care se potrivesc pot simţi că au un cod genetic potrivit numai cu ajutorul mirosului.

Cu toate că unii dintre noi sînt atraşi de personalitatea partenerului sau de aspectul său, cu toţii, în subconştient ţinem cont de miros, conform unui studiu efectuat recent de profesorul Daniel Davis, de la Universitatea din Manchester.

În cartea sa, "Compatibilitatea genelor", acesta explică faptul că există anumite gene umane care influenţează cît de atractivă este o persoană pentru alta, conform FedPost.ru.

Profesorul este de părere că partenerii care se potrivesc pot simţi prin miros perechea ce are codul genetic optim.

La acest rezultat s-a ajuns după ce s-au efectuat nişte experimente cu tricouri purtate de bărbaţi timp de două zile, fără ca nimic de natură artificială să le afecteze mirosul.

După acest interval, femeile au fost invitate la probe de miros, iar la final acestea au preferat mirosul celor cu anumite compatibilităţi genetice.

Astfel, oamenii aleg subconștient partenerii cu care pot avea copii cu un avantaj genetic.

Potrivit experților, în primul rînd astfel de gene, sînt cele care răspund  pentru sistemul imunitar și controlează modul în care organismul uman luptă împotriva infecțiilor. În plus, conform unor studii recente, aceste gene pot influența chiar și creierul.

Sursa: topnews.ru

Cuvinte cheie:

studiu , relatii , barbați , femei , femei , barbați , relatii , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.