30 iunie 2015, 10:14 Caleidoscop views 16792
30 iunie 2015, 10:14 Caleidoscop views 16792

Hoia-Baciu, printre cele mai „bîntuite” cinci păduri din lume


Foto: cluj.travel 

Pădurea Hoia-Baciu a ajuns din nou în atenția mass-media străine, în postura de atracție turistică „bîntuită”. De data aceasta este rîndul celebrului BBC să o nominalizeze printre cele mai înfricoșătoare păduri, în secțiunea de călătorii a site-ului său.

„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenție nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii din apropiere susțin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată”, scrie site-ul BBC. „Oricine supraviețuiește relatează despre stări de anxietate și greață pe care le-a avut cît timp a stat acolo. Copacii, despre care se spune că altădată erau drepți și înalți, sunt acum răsuciți, cu noduri”, supralicitează redactorii BBC.

Alături de Hoia-Baciu, între cele mai înfricoșătoare păduri din lumea mai figurează Aokigahara, din Japonia, Pădurea Neagră, din Germania, Isla de las Munecas, din Mexic, și Whychwood, din Anglia.

Selecția făcută de BBC vine la scurt timp după un top făcut în toamnă de revista americană Travel+Leisure, care de asemenea plasa Hoia-Baciu printre cele mai înfricoșătoare păduri din lume.

Cuvinte cheie:

Romania , Mister , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.