06 iunie 2013, 12:16 Caleidoscop views 12063
06 iunie 2013, 12:16 Caleidoscop views 12063

Semnificația numerologică a datei de 06.06.2013


Foto: realitatea.ro

Data de 06.06.2013 este una nefastă din două puncte de vedere, avertizează astrologii. În primul rînd, este legată de numărul biblic apocaliptic 666 (06 - 06 - 2013 (2+1+3 = 6)), iar în al doilea rînd conține numărul 13, despre care se știe că este aducător de ghinion. 

Inca din Evul Mediu, reprezentanții cultelor religioase, de pildă catolicii și luteranii, au purtat teribile războaie ideologice bazate pe decriptările sau incriptările lui 666, număr menționat în Apocalipsa lui Ioan din Patmos, scrie descopera.ro

În 1513, bunăoară, Giovanni de Medici a devenit papă luîndu-și numele de Leon al X-lea. Numai că matematicianul luteran Michael Stifel a convertit denumirea latinească - LEO DECIMUS - în cifre romane - DCLXVI (echivalentul lui 666 in cifre arabe) - pentru a dovedi că, de fapt, pe tronul papal s-a urcat însuși… Diavolul. În schimb, teologul catolic Peter Bungus nu s-a lăsat pînă nu a descoperit că, de fapt, prin deducții numerologice, 666 poate fi obținut direct din LUTHER. Peste secole, HITLER a dat același rezultat înfricoșător și, în egală măsură, justificator pentru cei care cred în fatalitatea destinului omenirii.

În numerologie numărul 13 este considerat ca fiind 4 (1+3). Numărul 4 nu este ales la întîmplare: 4 elemente (aer, apă, foc, pămînt); la Tarot sînt: cupe, bîte, spade si monede; 4 aripi ale morii; 4 puncte cardinale; omul în totalitatea sa este format din spirit, suflet, lumină si trup; numele JEHOVAH (JHVH); crucea sfîntă, scrie observatorul.com

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a nr. 13, dar la ei aducea noroc. Ei credeau că sînt 12 trepte ale scării care duce la viața eternă. Atingînd a 13-a treaptă însemna că ai trecut dincolo. Numărul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Pe vremea romanilor, a apărut și superstiția negativă a numărului 13.

La creștini, la Cina Cea de Taină au fost 12 invitați (Apostolii). Dar a venit si al 13-lea - Iuda Iscariotul, care l-a trădat pe Iisus.

Prin prisma Kabbalei și a Tarotului numărul 13 reprezintă Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot - Arcana majoră 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizează de fapt o transformare, un eveniment care se termină pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfîrșit total. Spiritual, moartea reprezintă terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri.

 

Sursa: realitatea.ro

Cuvinte cheie:

semnificatie , numerologie , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
442 locuitori

Bălţaţi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 442 de oameni. Satul Bălţaţi a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.