27 ianuarie 2021, 16:00 Caleidoscop views 3384
În SUA a fost aplicată tehnica de suprimare a ”revoluțiilor oranj”, testată pentru prima dată de Voronin în a.2009
27 ianuarie 2021, 16:00 Caleidoscop views 3384

În SUA a fost aplicată tehnica de suprimare a ”revoluțiilor oranj”, testată pentru prima dată de Voronin în a.2009

Inaugurarea noului președinte al SUA s-a desfășurat nu doar într-un decor total nou în care Washingtonul, liniștit și pașnic încă nu demult, amintea o fortăreață asediată și gata să respingă atacul inamicului. Este evident că America nu va mai fi cea de odinioară. Ce concluzii vor trage din aceasta societatea și forțele politice din Moldova?

Ei pornesc pe calea noastră?

Parcă intenționat, anul 2020 a pregătit lumea pentru aceea că odată cu încheierea lui Statele Unite ale Americii nu vor mai exista în forma lor anterioară. Transformarea evidentă deja a SUA, care se pare că au trecut de punctul ireversibil, pune și Moldova noastră în fața necesității de a-și revizui relațiile cu colosul geopolitic care se clatină.

Pleacă, dispare modelul pe care în societatea noastră îl idealiza multă lume. «Democrația», «Drepturile fundamentale ale omului», «Sistemul cumpătării și contrabalansării», la fel ca și multe alte noțiuni de același ordin, în lipsa unui exemplu de crestomație cer de la noi, la un moment dat, propria definiție și propriul conținut. De pe înălțimile istorice, noi avem pe ce ne sprijini.

America în transformare abia urmează să treacă prin ceea ce noi am trecut în ultimii 30 de ani. Urmează să treacă, cu pierderile și concluziile de rigoare. Iar noi, care le-am trecut deja, - să mergem înainte, fără să privim înapoi spre idolul care și-a pierdut sensul .

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

SUA , revolutie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.