11 octombrie 2020, 13:30 Caleidoscop views 5369
Opinie: Internetul este un Gulag digital, unde oamenii vin de bună voie
11 octombrie 2020, 13:30 Caleidoscop views 5369

Opinie: Internetul este un Gulag digital, unde oamenii vin de bună voie

Internetul este un GULAG digital în forma sa pură, numai că acum în el oamenii vin voluntar și poate fi folosit pentru a influența mințile și înrobirea tehnologică a cetățenilor cărora nu le plac să învețe și să gîndească independent.

Această opinie a fost exprimată de celebrul fizician sovietic și us, președintele Institutului Kurceatov, Mihail Kovalciuk, vorbind în cadrul "mesei rotunde" sub numele de "Apărarea psihologică. Lupta pentru istorie - Lupta pentru viitor", care a avut loc mai devreme la Ministerul Apărării al Federației Ruse în cadrul Forumului militar-tehnologic internațional.

El a menționat că de la bun început, din perioada dezvoltării timpurii a civilizației, totul a fost determinată de tehnologii, iar astăzi nivel de știință a devenit astfel încît oamenii au invadat ceea ce a fost creat de Dumnezeu, și noi astăzi trăim în condiții hibride de pre-război rece, cînd inamicul slăbește la maximum statul și toate domeniile sînt supuse atacurilor sale: educație, cultură, știință, economie, apărare și securitate, și acest pre-etapă este doar pregătirea pentru faza a doua a acestui război – înrobirea directă.

"Astăzi, situația colonizării și înrobirii a fost înlocuită cu înrobirea tehnologică. Anterior, acest lucru era făcut cu ajutorul forței militare, iar astăzi –tehnologic. Un exemplu simplu este Internetul. Ce este Internetul? Acesta este un Gulag digital, în forma sa pură. Doar că dacă mai înainte oamenii erau prinși, plasați după sîrmă ghimpată și păziți, atunci aici toți acești oameni au venit singuri. Ei singuri au venit în acest Gulag digital și trăiesc foarte confortabil acolo. Dacă omului îi spui că totul este scris în Wikipedia, pe internet, și nu trebuie să înveți, atunci construim o societate din oameni, ale căror capete pot fi tăiate foarte simplu – deconectînd internetul. Și gata, nu mai sînt întrebări", a subliniat președintele Institutului Kurceatov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
17757 locuitori
Logo

Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de  36 km sud-est de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.