21 februarie 2020, 12:00 Caleidoscop views 2860
Sărutul englezesc: ce se va întîmpla cu UE după ”divorțul” de Marea Britanie?
21 februarie 2020, 12:00 Caleidoscop views 2860

Sărutul englezesc: ce se va întîmpla cu UE după ”divorțul” de Marea Britanie?

În timp ce Republica Moldova declamă în continuare un curs ferm și ireversibil spre integrarea europeană, după ieșirea Marii Britanii în interiorul Uniunii Europene pot începe procese total diferite. În forma în care o cunoaștem de la întemeiere încoace, supraviețuind unui ciclu vital foarte curios, UE riscă să revină în punctul de plecare. Acest proces geopolitic global nu poate trece fără pierderi.

Pentru conducerea UE, Brexitul nu este doar un motiv de a cugeta asupra necesității unor reforme. El este un semnal clar că guvernele naționale ale țărilor-membre UE trebuie să se gîndească la propriile interese naționale. Așadar, cine va pierde și cine va trage foloase din faptul că UE trosnește din toate încheieturile?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , UE , Brexit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.