13 mai 2019, 16:30 Caleidoscop views 13789
Cimitirul
13 mai 2019, 16:30 Caleidoscop views 13789

Cimitirul "Doina" ar putea pierde locul numărul 1 din Europa

Cimitirul Doina a fost în repetate rînduri subiect de documentare pentru publicațiile din vestul Europei.

Din pricina faptului că oamenilor le este tot mai greu sa se deplaseze prin cimitir, administrația a vrut să introducă aici transport public, însă a reunuțat ulterior la idee.

Se pare că în curînd, Cimitirul Doina nu va mai fi cel mai mare cimitir din Europa. Cimitirul de Nord din Rostov, Rusia, se extinde cu o viteză amețitoare.

Acesta a ajuns recent la peste 355.000 de morminte și are o suprafață mult mai mare și un potențial mai mare de extindere.

Care este cel mai mare cimitir din lume?

Wadi-us-Salaam este cel mai mare loc de veci din lume. Acesta este situat în orașul sacru Shia Najaf din Irak și acoperă aproape 15% din suprafața așezării. Cimitirul Wadi-us-Salaam are aproximativ 10 milioane de morminte. Anual, aici sînt înhumați 500.000 de oameni.

Sursa: www.mondonews.ro

Cuvinte cheie:

cimitir , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.