14 iunie 2019, 07:00 Caleidoscop views 16687
14 iunie 2019, 07:00 Caleidoscop views 16687

De ce ziua de luni este cea mai grea?


Foto: showbizhot.net 

Cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago au realizat un studiu care arată de ce ziua de luni provoacă stări de oboseală după un weekend odihnitor şi de ce lunea este o zi dificilă la locul de muncă, scrie revista Applied Ergonomics.

Potrivit studiului, prea mult somn în weekend aduce un început de săptămînă dificil, multe persoane fiind obosite pînă miercuri. Simptomele stării de lene care apare deseori luni dimineaţa după un weekend în care se doarme mai mult decît în timpul săptămînii sunt memoria slăbită şi lipsa reacţiilor.

Modificarea perioadelor de somn ar putea să creeze predispoziţie pentru îngrăşare, ţigări şi cafeină, susţin cercetătorii.

Persoanelor care au participat la studiu li s-a cerut să apese un buton cînd pe un ecran apare o ţintă. Rezultatele arată că aproape toate persoanele au fost mai încete dimineaţa decît seara.

Cuvinte cheie:

munca , sanatate , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.