21 ianuarie 2019, 15:45 Caleidoscop views 14014
La ce oră a fost văzută eclipsa totală de Lună în Moldova
21 ianuarie 2019, 15:45 Caleidoscop views 14014

La ce oră a fost văzută eclipsa totală de Lună în Moldova

Aproape jumătate din populația Pămîntului a putut observa noaptea trecută un fenomen astronomic spectaculos - o eclipsă totală de Lună.

Satelitul natural al Terrei a început să între în umbra planetei albastre la ora 05:30, ora Moldovei şi a ieşit în jurul orei 07:12.

Totul a durat circa 30 de minute. În perioada în care s-a produs eclipsa, Luna a avut o culoare roşietică şi a părut puţin mai mare decît de obicei.

Fenomenul a putut fi observat de locuitorii celor două Americi, ai unei mari părți a Europei și Africii. Astfel de eclipse au loc de cel puţin două ori pe an şi se produc întotdeauna în faza de Lună Plină, atunci cînd Soarele este în opoziţie cu singurul satelit natural al Pămîntului.

A doua eclipsă de Lună din acest an va fi parţială, se va produce în data de 17 iulie şi va fi vizibilă din ţara noastră.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

luna , eclipsa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.