10 ianuarie 2019, 12:15 Caleidoscop views 9037
Militarul moldovean la o competiție internațională (Foto)
10 ianuarie 2019, 12:15 Caleidoscop views 9037

Militarul moldovean la o competiție internațională (Foto)

Militarii Armatei Naţionale detaşaţi în operaţiunea KFOR au participat recent la prima ediţie din acest an a acţiunii DANCON March (Danish Contingency), organizată de militarii din Danemarca.

Potrivit locotenent-colonelului Ion Godoroja, comandantul KFOR-10, la competiţie s-au înscris peste 600 de militari din 28 de ţări participante la operaţiunea KFOR. Aceştia au parcurs distanţa de 25 de km, în localitatea Novo Selo, Kosovo, purtînd în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 10 kg.

DANCON March au participat opt ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale, iar unul dintre ei - locotenentul major Vasile Olari, s-a clasat pe locul III în cadrul competiţiei, reuşind să ajună la finiş în 2 ore 02 de minute.

Potrivit regulamentului, participanţii au achitat o taxă simbolică de 20 de euro. Banii colectaţi au fost donaţi veteranilor de razboi ai armatei daneze şi unei şcoli din Kosovo în care își fac studiile copii cu nevoi speciale.

DANCON March este o tradiţie a armatei daneze care datează din 1972. Pînă în prezent, marşul a avut loc în Bosnia, Kosovo, Irak, Afganistan, precum şi în alte ţări în care armata daneză a detaşat trupe.

Pacificatorii Armatei Naţionale, detaşaţi în misiunea KFOR, participă la DANCON March începînd cu anul 2014.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

militari , competiţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.