26 noiembrie 2018, 10:05 Caleidoscop views 7840
Cum pot alegerile intermediare din SUA influența perspectivele istorice ale civilizației americane
26 noiembrie 2018, 10:05 Caleidoscop views 7840

Cum pot alegerile intermediare din SUA influența perspectivele istorice ale civilizației americane

S-ar părea – alegerile din SUA, și încă intermediare - un eveniment de însemnătate locală, care trebuie să-i intereseze doar pe observatorii interni.

Dar de facto ele reflectă confruntarea serioasă dintre două proiecte politice și ideologice de neîmpăcat. Și de faptul care dintre ele va predomina depinde nu doar soarta Americii, ci și a lumii întregi.

Imigranții au apărut la timp

În lume evenimentele se succed așa și de rapid, că cercetători se află mereu în tensiune. Îndeosebi se evidențiază două chestii.

Prima – este vorba despre totalurile alegerilor intermediare din SUA, perspectivele și consecințele pentru sistemul economic și politic american. Consecințe care, desigur, vor afecta întreaga imagine geopolitică a lumii.

A doua - este informația furnizată pe Twitter de unul dintre cei mai importanți actori politici din SUA. Kelly Johnston, fost vicepreședinte în probleme guvernamentale al companiei Campbell, a anunțat că fondul lui George Soros «Societatea deschisă» a organizat transport și coridoare de migrație pentru a ajuta la transportarea caravanei imigranților. Firește, ieșirea nu i-a reușit. Fondul, filialele căruia promovează democrația în lume, a respins această declarație falsă. Dar nu s-a terminat aici, căci în Joc erau alegerile, și deci era foarte importantă reacția electoratului la asemenea evenimente importante și neordinare. Președintele Donald Trump a presupus că teoria, potrivit căreia miliardarul și sponsorul Partidului democrat George Soros finanțează caravana imigranților, ar putea fi adevărată. Despre asta scrie The Washington Post . Trump le-a spus jurnaliștilor, că el găsește "foarte periculoase" aceste caravane. La întrebarea poate oare Soros să finanțeze imigranții, el a spus: «Nu știu cine, dar nu m-aș mira. Multă lume zice că da».

Presupunerea cum că Soros a finanțat caravana imigranților a apărut la finele lunii martie, atunci primul val de imigranți a mers spre nord, spre hotarul dintre Mexic și SUA. Informații și zvonuri noi despre aceasta au apărut în ultima perioadă, în ajun de alegeri. Republicanul Matt Goetz, congresman din Florida, a postat pe Twitter un video, în care cineva, chipurile, transmite bani imigranților, pentru ca aceștia să «asalteze hotarul SUA», și a presupus că aici este implicat Soros. Este un lucru extrem de important pentru înțelegerea proceselor politice din SUA.

Desigur, puternica mișcare de migrație din El Salvador, Guatemala și Honduras spre SUA avea scopul să tensioneze și mai mult spațiul electoral din SUA în ajunul alegerilor intermediare pentru Congres și Senat. Ea a reincarnat vechile probleme de migrație din SUA și a sporit ura alegătorilor latinoamericani și afroamericani, pentru care nu este indiferentă soarta confraților lor, față de președintele Trump. În general, toate s-au produs exact la timp.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

SUA , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.