14 iunie 2019, 22:00 Caleidoscop views 19115
14 iunie 2019, 22:00 Caleidoscop views 19115

Dragostea tatălui joacă un rol-cheie în dezvoltarea copilului


Foto: svekrovyshka.ru 

Dragostea tatălui contribuie la dezvoltarea copilului la fel, iar uneori mai mult decît dragostea mamei. Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns experţii în cadrul unui studiu cum dragostea sau respingerea părintească afectează  copilul în timpul trecerii de la copilărie la maturitate.

O analiză a studiilor internaţionale de aproape o jumătate de secol a relevat că nicio experienţă nu are un impact mai puterrnic şi durabil asupra personalității, decît experienţa de a fi respins de către părinţi, în special în copilărie.

Cercetătorii au descoperit că ca urmare la respingerea părinţilor, copilul devine mai anxios și nesigur de sine, precum şi mai ostil şi agresiv faţă de alţii. Durerea de respingere, mai ales atunci cînd apare în copilărie, rămîne și în viaţa adultă. Aceşti copii devenind maturi cu greu construiesc relaţii de încredere cu partenerul.

În ceea ce priveşte impactul dragostei tatălui şi a mamei, rezultatele a mai mult de 500 de studii arată că, deşi copiii şi adulţii au cam acelaşi nivel de acceptare sau de respingere din partea fiecărui părinte, anume respingerea din partea tatălui are cel mai mare efect.

Experţii au o explicaţie pentru această diferenţă. Copiii şi tinerii acordă mai multă atenţie acelui părinte, pe care îl percep ca dotat cu o mai mare putere și prestigiu. Prin urmare, dacă un copil este de părere că tatăl său are un prestigiu mai mare, acesta va avea un impact mai mare asupra vieţii lui decît mama.

Lecţia care trebuie învăţată este că dragostea unui tată este de o importanţă crucială în dezvoltarea personalităţii. Poate că importanţa tatălui îi va facepe mai mulţi părinţi să se implice mai mult în viaţa copiilor. În plus, ar trebui să fie ajute redusă presiunea asupra mamei, care este adesea în primul rînd este acuzată pentru problemele copilului.

Cuvinte cheie:

sentimente , parinti , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
224 locuitori

Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.