24 mai 2014, 10:25 Caleidoscop views 20918
24 mai 2014, 10:25 Caleidoscop views 20918

Pămîntul, aflat într-o gaură neagră din alt Univers?


Foto: 5min.by

Universul nostru, cu tot cu planeta Pămînt, se află într-o gaură neagră, ce există de fapt într-un alt univers, crede fizicianul Nikodеm Poplawski, de la Universitatea Indiana, SUA.

Astfel, Universul nostru a dobîndit timpul din gaura neagră-mamă din care s-a născut. Teoria sa presupune existența Planetei noastre într-o gaură de vierme a unei găuri negre. Aceasta, la rîndul ei, se găsește într-un Univers mai mare, conform Daily Galaxy.

Gaura de vierme a fost propusă de Albert Einstein și Nathan Rosen în 1935 ca soluție pentru a călători în timp.

Poplawski spune că în interiorul fiecărei gauri negre poate exista cîte un Univers. În elaborarea teoriei sale, el a folosit o adaptare a teoriei generale a relativității a lui Einstein.

Astfel, găurile negre imense din centrul Căii Lactee, galaxia noastra, și din altele, pot fi punți spre diferite Universuri.

Din păcate, teoria sa nu poate fi testată, în clipa de față, omenirea neavînd încă acces la ceea ce se găsește într-o gaură neagră.

Cuvinte cheie:

gaura neagra , Univers , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.