16 iulie 2018, 16:55 Caleidoscop views 3862
O descoperire semnificativă, ținută la secret ani de zile de un fermier francez
16 iulie 2018, 16:55 Caleidoscop views 3862

O descoperire semnificativă, ținută la secret ani de zile de un fermier francez

Un fermier francez a găsit întâmplător, în 2014, o fosilă pe terenul său, dar de teamă să nu îi fie stricat pămîntul de excavările paleontologilor a ascuns resturile, pentru ca recent să contacteze Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse și să iasă la iveală că descoperise de fapt craniul unui mastodont din Pirinei, relatează IFLScience.

Mastodonții de Pirinei erau creaturi de mărimea unor elefanți care au migrat în Europa acum aproximativ 13 milioane de ani. Creaturile care măsurau aproximativ 3 metri înălțime cîntăreau aproximativ 5 tone. Spre deosebire de elefanți, creatura avea patru colți de fildeș de cîte aproximativ 80 de centimetri fiecare.

Au existat diferite specii de mastodont și se crede că au provenit din America de Nord înainte de a se deplasa în Africa, Europa și Asia cu milioane de ani în urmă, când nivelurile mării au scăzut. Fosilele animalelor au fost găsite în mai multe țări din întreaga lume, inclusiv Germania, Kenya și Pakistan. Ultimii mastodonți nu au murit până în urmă cu aproximativ 11.700 de ani.

Sursa: hotnews.ro

Cuvinte cheie:

descoperire , arheologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.