22 aprilie 2015, 15:02 Caleidoscop views 8188
22 aprilie 2015, 15:02 Caleidoscop views 8188

Şase din zece articole de pe Wikipedia despre companii conţin erori

Un studiu publicat în revista Public Relations Journal a relevat că şase din zece articole despre companii de pe enciclopedia online Wikipedia conţin erori, scrie Daily Mail.

Cercetarea condusă de profesorul Marcia DiStaso de la Pennsylvania State University din SUA s-a bazat pe chestionarea a 1284 de responsabili PR ai unor companii care apar în articolele de pe Wikipedia. Cercetătorii au ajuns la concluzia că unul din patru responsabili PR nu a verificat ce scrie pe Wikipedia despre companiile pe care le reprezintă. 

Studiul a arătat de asemenea că 60% dintre articolele despre marile companii conţin greşeli. Articolele de pe Wikipedia sunt redactate de utilizatori şi astfel apare riscul ca informaţia să fie scrisă greşit sau să fie postată greşit în mod intenţionat.

’’Nu mă surprinde faptul că atât de multe articole de pe Wikipedia conţin erori. Ceea ce mă surprinde însă este că 25% dintre cei chestionaţi nu sunt familiarizaţi cu articolele despre companiile pe care le reprezintă’’, a spus DiStaso. ’’La un moment dat, companiile îşi vor da seama că trebuie să repare erorile care apar în articolele despre ele de pe Wikipedia’’, a adăugat el.

Deşi Wikipedia nu reprezintă o sursă oficială de informaţii în legătură cu o anumită companie, sunt foarte multe persoane care folosesc acest site pentru a se documenta despre unele corporaţii.

Cuvinte cheie:

informatia , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.