23 februarie 2018, 09:51 Caleidoscop views 11581
Cum arată căminele studențești din diferite țări ale lumii (Foto)
23 februarie 2018, 09:51 Caleidoscop views 11581

Cum arată căminele studențești din diferite țări ale lumii (Foto)

Mulți dintre studenți sînt nevoiţi să locuiască în perioada de facultate, într-un cămin.

Unora, această perioadă le trezeşte amintiri plăcute, iar altora – nu tocmai. Oricum, pentru toţi este o primă experienţă de viaţă independentă. În acest articol, am decis să vă arătăm în ce condiţii trăiesc studenţii în diferite țări ale lumii.

CHENYA
În urma presiunilor ONU, din anul 2003 Guvernul Cheniei a introdus educație gratuită în școlile primare. Cu toate acestea, banii alocați nu sînt suficienți pentru a crea noi școli și a plăti salarii cadrelor didactice. Clasele sînt pline, iar calitatea educației este scăzută.

INDIA
În pofida creșterii investițiilor în educație, universitățile din India se confruntă cu probleme grave. Premierul Manmohan Singh a spus în anul 2008:

„Sistemul nostru universitar se află într-o stare de urgență. În aproape jumătate din regiunile țării, calitatea învățămîntului superior este incredibil de scăzută, aproape 2/3 din universitățile noastre, iar 90 la sută din colegiile noastre se situează sub media în ceea ce privește calitatea. Există plîngeri cu privire la corupție. „

OLANDA
Elevii din această țară pot beneficia de un grant acordat de Guvern, care acoperă doar cheltuielile pentru primii patru ani de studii.  În următorii ani, subvenția devine un împrumut. Studiile recente au arătat că este nevoie de cîteva decenii înainte, ca studenții să-și întoarcă un împrumut, iar datoria interferează atunci cînd aceștia doresc să cumpere o casă sau să solicite o ipotecă.

CUBA
Studiile în Cuba sînt gratuite. Elevii au mai multe șanse să învețe atunci cînd demonstrează că susțini „obiectivele Cubei” și sînt loiali Partidului Comunist. Doar că, după absolvire nu există nici o garanție de a construi o carieră de succes. Există cubanezi cu studii superioare care lucrează în calitate de măturători.

FILIPINE
Aproximativ 27 la sută dintre filipinezii nu au studii primare, deși sînt gratuite. Motivul pentru aceasta este lipsa clădirilor școlare din zonele rurale și faptul că lecțiile sînt predate în limba engleză, iar acasă, copiii vorbesc limba lor maternă. Cu toate acestea, potrivit cifrelor oficiale ale Guvernului, nivelul analfabetismului este în scădere: copiii învață de la părinți și prieteni. Studiile la colegiu sînt disponibile numai pentru elită și pentru copiii cu părinți care sînt gata să facă anumite sacrificii pentru acest lucru.

RUSIA
În Rusia există o mulțime de universități. Pe lîngă cele 665 de universități de stat, există 450 de instituții private  licențiate de Ministerul Educației, cu peste 625.000 de facultăți.

REPUBLICA MOLDOVA
Moldova are cel mai mare rating din Europa pentru cheltuielile pentru educație – 9,6% din PIB. Cu toate acestea, numărul studenților la 10.000 de locuitori a crescut constant de la prăbușirea Uniunii Sovietice, ajungînd la 217 în anii 2000-2001 și 351 în 2005-2006.

BOLIVIA
Conform legii adoptate în decembrie 2010, toți studenții din Bolivia ar trebui să studieze Quechua, Aymara sau o altă limbă precum spaniolă, plus o limbă străină. Potrivit președintelui Morales, oamenii ar trebui să respecte și să studieze culturile locale. Totodată, oficialul a ordonat, construirea a trei noi universități, în special pentru studenții din zonele rurale.

HONG KONG

ITALIA

GERMANIA
Multe dintre căminele studenţeşti ale Universităţii din München sînt situate în Satul Olimpic. Acolo, studenții se simt confortabil și în siguranță.

THAILANDA

Fotografiile au fost realizate de Henny Boogert pentru proiectul internațional „Imagini” (ImagesConnect).

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

studenţi , cămin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.