08 aprilie 2012, 11:20 Caleidoscop views 5062
08 aprilie 2012, 11:20 Caleidoscop views 5062

Autorităţile elveţiene au închis McDonalds

Autorităţile elveţiene au comis un act fără precedent, după ce în adresa comisarului european pentru agricultură Dacian Cioloş au parvenit peste 120 de cereri din Germania, Spania, Bulgaria şi alte ţări europene, care cere adoptarea legii care ar interzice orice fastfood, informează CNN.

Astăzi, ONU şi UE promovează industria alimentară înalt tehnologică. Astfel, a apărut mişcarea pentru o alimentație sănătoasă "Slow Food", care este opusul fastfood-ului, în timp ce susţinătorii săi nu numai că îi îndeamnă pe oameni să cumpere produse alimentare, cu simbolul "BIO", ci și să cumpere produsele alimentare în magazinele fermierilor.

De exemplu, pîinea îmbogățită cu vitaminele C si B. Permisul pentru vitaminizare va fi eliberat de Comisia Europeană, iar normele de utilizare a aditivilor specifici pot fi liberalizate sau înăsprite  de fiecare ţară independent.

În 2003, Italia a profitat de acest drept. Oamenii de știință din această ţară au efectuat studii care au arătat că unul dintre înlocuitori zahărului, care avea statut de bio-produs, adică mai folositor decît zahărul, era, de fapt un cancerigen foarte periculos pentru sănătate.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
233 locuitori

Bogdanovca Nouă este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 233 locuitori. Satul Bogdanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.