29 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 33855
Cum păstrăm Pomul de Crăciun
29 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 33855

Cum păstrăm Pomul de Crăciun

Unul din cele mai importante atribute ale sărbătorilor de iarnă este Pomul de Crăciun. Mulţi nici nu-şi imaginează Crăciunul şi Revelionul fără un brăduţ în casă. Nu toţi ştiu, însă, cum să aleagă reuşit un Pom de Crăciun şi cum să-l păstreze corect. Iată cîteva sfaturi utile.

Pentru ca Pomul de Crăciun să vă bucure mai mult timp, trebuie să-l alegeţi cu atenţie, când îl procuraţi, dar şi să ştiţi, cum să-i prelungiţi viaţa.

Specialiştii susţin, că brazii, tăiaţi la temperaturi cu plus, se păstrează mai puţin. Aceştia au o formă mai plată. În schimb, pomii de Crăciun, tăiaţi la temperaturi cu minus, sînt pufoşi şi cu crengile drepte. Cînd ajungeţi cu bradul acasă, nu vă grăbiţi să-l împodobiţi. Schimbarea bruscă a temperaturii poate duce ca căderea acelor.

Despre aclimatizare unii au auzit, dar pentru mulţi aici se epuizează bagajul de cunoştinţe privind păstrarea corectă a bradului.

Corect ar fi să pregătim pentru brad o marinadă specială. Cea mai simplă variantă - apă fierbinte şi aspirină. Uncropul va deschide porii copacului, iar aspirina va nimici bacteriile dăunătoare.

Încăperea, în care se află Pomul de Crăciun, trebuie aerisită şi umidificată regulat - pentru brad este importantă umezeala nu numai la rădăcină, dar şi în aer. Putem să mai adăugăm în apă zahăr, sare sau săricică de lămîie.

Sursa: www.canal3.md

Cuvinte cheie:

brad , sfat , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.