01 decembrie 2016, 17:00 Caleidoscop views 7479
Cel mai scump vin din lume (Foto)
01 decembrie 2016, 17:00 Caleidoscop views 7479

Cel mai scump vin din lume (Foto)

Cel mai scump vin din lume este considerat Cabernet Sauvignon Screaming Eagle 1992 recoltei. Acest vin a fost produs în Napa Valley, California (SUA), unde a fost vîndut ulterior. La licitația de caritate a vinurilor din anul 2000, sticla de 6 litri de această băutură nobilă a fost vîndută contra sumei de 500 000 de dolari. Norocosul cîștigător a devenit managerul de top al Companiei Cisco Systems Chase Bailey.

Este demn de remarcat faptul că Screaming Eagle a apărut pe piață relativ recent, în anul 1992. Iar după 2 ani deja era pe lista celor mai bune vinuri din lume.

Dar iată pretendentul la titlul de cel mai scump vin așa a și rămas pretendent. În anul 1989 cetățeanul New York-ului William Sokolin a încercat să vîndă o sticlă de Chateau Margaux din recolta anului 1787 cu inițialele lui Thomas Jefferson însuși (al 3-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, unul dintre autorii Declarației de Independență) contra aceleași sume de 500 000 $. Ar trebui remarcat faptul că coadă pentru a cumpăra acest vin nu a fost observată, venind cu o sticlă la recepția, care era organizată de Chateau Margaux la restaurantul The Four Seasons. Totul a fost cum a fost, dar chelnerul a reușit să spargă acest exponat. Cu toate acestea, Sokolin a primit de la Compania de Asigurări de $ 225.000, căci a reușit să asigure vinul cu o sumă considerabilă. Soarta chelnerului este trecută sub tăcere.

 

Sursa: www.ugaga.net

Cuvinte cheie:

lume , vin , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1681
Populația:
1592 locuitori

Meleşeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Meleşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Călărași și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1592 de oameni. Satul Meleșeni a fost menționat documentar în anul 1681.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.