25 noiembrie 2016, 16:15 Caleidoscop views 15493
Cel mai mare animal din lume (Foto)
25 noiembrie 2016, 16:15 Caleidoscop views 15493

Cel mai mare animal din lume (Foto)

Cel mai mare animal din lume - Balena Albastră. Balena este anume un animal, și nu un pește, asta deoarece este mamifer. Acest gigant poate atinge lungimea de 33 de metri și să cîntărească 190 de tone. Lungimea maximă înregistrată în anul 1926 - 33,58 metri. Habitatul acestui gigant e practic întregul Ocean Mondial.

Balenă se hrănește cu plancton, krill, crustacee, uneori, pești mici și cefalopode. Într-o zi mănînca de la 3,5 pînă la 8 tone de hrană. În stomacul unei balene adulte încape circa o jumătate de tonă de hrană.

Balena are vedere slabă, dar și simțul olfactiv e prost, în schimb, simțul tactil și auzul sînt bine dezvoltate. Speranța de viață a unei balene albastre e de aproximativ 80-90 de ani, dar au existat, de asemenea, balene longevive de 110 de ani. Balena albastră e o singuratică. Ocazional, se întîlnesc grupuri de 2-3 persoane. Sînt cunoscute cazuri de detectare a numeroaselor grupuri de 60-70 capete, dar de regulă, acest lucru se datorează prezenței hranei din abundență în astfel de locuri.

CURIOZITĂȚI DESPRE CEL MAI MARE ANIMAL. Pe măsură ce expiră, balena albastră elimină un jet de apă vertical sub forma unui con ascendent în expansiune, pînă la 10 metri înălțime. Femelele balenei albastre depășesc ca dimensiune masculii. Există părerea că sînt exemplare de pînă la 37 metri. Numai limba balenei poate cîntări 4 tone, iar aceasta este greutatea unui elefant adult și destul de mare. Corpul unei balene albastre adulte conține mai mult de 8 000 de litri de sînge. Inima cîntărește pînă la 1 tonă și bate cu aproximativ 5-10 bătăi pe minut. Balenele albastre pot comunica cu semenii săi, la o distanță de 33 km. Balena albastră este capabilă să se scufunde la o adîncime de 500 de metri și respiră de 1-4 ori pe minut.

Sursa: www.ugaga.net

Cuvinte cheie:

animale , lume , curiozitati

Comentarii

 (1)
  • #1 Igor Răspunde Citează selecţia
    Ребята,Вы в школе учились?Рыба тоже животное.И амёба животное...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
658 locuitori

Condrița este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Condrița este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 658 de oameni. Satul Condrița a fost menționat documentar în anul 1657 cu denumirea Condrești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.