21 martie 2016, 15:15 Caleidoscop views 7090
Icoana și moaștele Sfîntului Alexandru de Svir fac minuni
21 martie 2016, 15:15 Caleidoscop views 7090

Icoana și moaștele Sfîntului Alexandru de Svir fac minuni

Femeile care nu au fost binecuvântate să aducă pe lume prunci încearcă orice metodă pentru a-și împlini visul. Icoana și moaștele Sfântului Alexandru de Svir de la biserica "Ioan Botezătorul" din Capitală sunt ultima speranță pentru multe femei care vor să devină mame.

 Unele spun că au reușit să conceapă un copil după luni de rugăciuni la icoană.

Moaștele și icoana Sfântului Alexandru de Svir au fost aduse la biserica "Ioan Botezătorul" din Chișinău în urmă cu doi ani. Parohul spune că, până acum, 10 femei au rămas însărcinate după ce s-au rugat în fața relicvelor.

"Am observat că lumea care vine să se roage în fața acestei icoane și în fața acestor moaște, în primul rând, primesc vindecare de boli și în al doilea rând, avem cazuri, în jur de 10 cazuri, când femeile care multă vreme nu au avut copiii s-au însărcinat", a spus parohul bisericii "Ioan Botezătorul", Tudor Bortă.

Tamara Marcu spune că moaștele au ajutat-o și pe ea.

"Pe mine totdeauna m-au ajutat rugăciunile. Toți copiii i-am primit ca un mare dar de la Dumnezeu. M-am rugat cu mare dragoste față de el să mă ajute să îl scresc să-l fac cetățean al raiului", a mărturisit Tamara Marcu.

Credincioșii care vin la biserica "Ioan Botezătorul" spun că tind să creată în icoana făcătoare de minuni.

Psihologii spun că uneori credința îi ajută pe oameni să-și realizeze visurile.

"Este o tangență foarte apropiată dintre psihologie și credință. Atunci când cu adevărat ne unim noi înșine cu Dumnezeu noi putem face noi minuni în viață", a spus psihologul Liliana Chisari.

Sfântul Alexandru de Svir este numit "prorocul Sfintei Treimi", deoarece s-a învrednicit să vadă Sfânta Treime prin arătarea a trei îngeri.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

moaşte , icoana , religie

Comentarii

 (1)
  • #1 Gorojanin Răspunde Citează selecţia
    Неужели так сложно , хоть название улицы указать где церковь эта находиться ?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.